Összetevők

A természet és tudomány pont jó keveredése

A Barnängen skandináv ihletésű összetevői a svéd tájképet, fényeket, tengert és az erdőket idézik, ezek egyedülálló oázist hoznak létre a ritka és változatos növények, gyógynövények és tápláló összetevők számára, melyeket a svédek évszázadok óta bizalommal használnak.

Ennek eredményeképp, a skandináv vadgyümölcsök, úgy, mint a Törpemálna, az ikonikus Nyírfavirág és Bodzavirág egybeolvadtak a Barnängen Testápoló termékeivel, és egyveleget alkotnak a tudományosan kifejlesztett bőrápolási formulákkal, például a jellegzetes a Cold Cream-mel, ami egy ősi szépség recept alapján készül, ismert hatása között szerepel a bőrvédelem a kiszáradástól és irritációktól.

Svéd ihletésű alapanyagok

 

A svédek természethez fűződő kötődése nagyon erős, ez még a városi környezetben élő svédek számára is meghatározó. Mivel a természet átélése egy nagyon fontos eleme a skandináv életérzésnek, így úgy határoztunk, hogy ezt mindegyik termékünkben bemutatjuk a jól ismert összetevők által.

 

 

Törpemálna

Törpemálna

 

Svédország több ezer bogyós gyümölcs hazája, olyanoké, amelyekről talán még nem is hallott. Lappföld kedvenc vad gyümölcse a Törpemálna, amely csupán egy a több ezer bogyós gyümölcs közül. Ez a ritka vad gyümölcs elsősorban az Északi-sarkvidék környezetében és az északi féltekén lévő boreális erdőkben nő. A korlátozott hozzáférhetősége és a betakarítás korlátozott időszaka miatt, ez a legféltettebb és legritkább bogyós gyümölcs az egész világon. Hidratáló tulajdonságának köszönhetően, egy ideális összetevő a bőrápolásban.

Zab

Zab

 

A zab a mérsékelt éghajlaton termesztett, így alacsonyabb nyári meleget igényel, és jobban elviseli a nagyobb esőzéseket. Svédország természetes lagom-ja tökéletes helyszínt nyújt a legjobb minőségű zab termesztéséhez. Manapság, a zab jól ismert természetes védőképességéről, így védve meg a bőrt a kiszáradástól.

Bodzavirág

Bodzavirág

 

A bodza egy magas cserje, ami nyár elején virágzik kisebb és krémes- fehéres virágokat, amelyek nagyobb fürtökben nőnek. Finom és lenyűgöző illatával a Bodzavirág a svédek Szent Iván-éj ünnepének központi szereplője lett. Használják asztal dekoráláshoz vagy akár kellemes frissítőként, svédül: “Fläderblomssaft”. A polifenolokban gazdag bodzavirágot kozmetikai krémekben és bőrfrissítőkben is használják a nyugtató és lágyító tulajdonsága miatt.

Nyírfavirág

Nyírfavirág

 

A nyírfavirág széles körben elterjedt az Északi féltekén- az ezüst nyírfavirággal együtt-, ami svédül Ornäsbjörk- Svédország nemzeti fája. Éveken keresztül, a nyírfavirág leveleit és kivonatait Svédországban gyógyászati és szépségápolási célokra használták. A megújulás szimbólumaként a nyírfalevél tonizáló, lágyító és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

Növényi Olajok

Növényi Olajok

 

Szent Iván-éj a svédek legkedveltebb ünnepe. Az emberek a nyár eljövetelét ünneplik családjukkal és barátaikkal közösen. A Szent Iván-éj legikonikusabb eleme a virágkorona. Hét jellegzetes svéd virág kombinációja. A babona szerint a hét virágot hét különböző kertből kell összegyűjteni majd betenni a párna alá. Így éjszaka, álmában felfedi kilétét a jövőbeli szerelme.

Tengeri Só

Tengeri Só

 

Télen a legvakmerőbb svédek “Bada Isvak”-on vesznek részt, ami annyit tesz “Fürdő egy jég gödörben”. A skandináv országokban, ez a hagyomány úgy szól, hogy először egy lyukat vájsz a jégbe és utána megmerülsz egy pillanatra a jéghideg és sós vízben. A víz hidegsége és a só re-mineralizáló hatása keveredik, így hozván létre ezt az egészséges Skandináv Szertartást.

Búzavirág

Búzavirág

 

A Búzavirágok csodálatosak, gyengéd vadvirágok, melyek május és július között virágoznak és virágba borítják Östergotlandot, mely egy tradicionális svéd tartomány. Ősi kedvencként ismert, kisebb hegekkel csodát művelnek. Vérzéscsillapítóként, összezárja a pórusokat, gyengéden szárítja a bőrt és szabályozza a faggyútermelést. Végül, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, mely nyugtatja csökkenti a piros foltokat az érzékeny bőrön.

Ma már nem csak Östergotland, de a Mi kedvencünk is!

Margaréta

Margaréta

 

A Margaréta aranyló fénye mindig végig ragyog Skäne vidékén, 1909 óta pedig a hely hivatalos virágaként tartják számon. Közismert aranyló ragyogásáról, így nem csoda, hogy a Margaréta arról is ismert, hogy élénkíti a bőrtónust, csökkenti antioxidánsok és a hámlasztó savak magas koncentrációját.

Vadszeder

Vadszeder

 

Svéd erdők és mezők bővelkednek az ínycsiklandozó szederben. Ezeknek a kis ékszereknek a része a Sarkvidéki Szeder is, a svéd Akerbär hivatalos növénye és az észak-svédországi Norrbotton tartományban található. A rózsaszínes bogyósgyümölcs finomság antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amely egy igazi „szépség-túlélő”, hiszen a kemény és hosszú svéd telet is átvészeli.